طراحی و ایجاد فضای سبز زینتی یا پرورش میوه و سبزیجات به شکلی صحیح بسیار مهم و حیاتی است و باعث می شود باغ شما در تمامی فصول سال با طراوت به نظر برسد. قبل از هرچیز انتخاب بستر کشت مناسب گیاهان شما اهمیت دارد که با توجه به ویژگی های محیطی و نوع گیاه متفاوت خواهد بود.
برای انتخاب بستر کشت مناسب و پرورش مناسب گیاهان یکسری نکات پایه و اساسی در نظر گرفته می شود که در ادامه این مقاله به آن ها می پردازیم.
همانند سایر المان های محوطه سازی فضای باز که متفاوت هستند، بسترهای کاشت فضای سبز نیز متنوع هستند.
برای کاشت گیاهان باید یک مکان مسطح که نور آفتاب به طور کامل به آن می تابد را انتخاب کنید و از درختان و بوته هایی که میزان تابش نور خورشید به گیاهان را کاهش می دهند فاصله بگیرید. اگر بهترین مکان وسط حیاط شماست و نیاز به ایجاد چاله و خرد کردن سنگ ها دارید، ابراز نارضایتی نکنید و همان فضا را آماده سازی کنید.
اگر قصد کاشت سبزیجات دارید باید مطمئن شوید روازنه به میزان 8 تا 12 ساعت کامل نور دریافت می کنند. میزان نور کمتر عملکرد شما را کاهش می دهد و محصولاتی مثل گوجه فرنگی هرگز میوه نمی دهند. از طرف دیگر محصولاتی مانند کاهو نور کمتری نیاز دارند.
بنابراین لازم است گل ها، میوه ها و سبزیجات مختلف در شرایط مناسب کاشته شوند.
اگر می خواهید یک قاب با دوام داشته باشید از چوب درخت سرو یا اقاقیا که در برابر پوسیدگی مقاوم هستند، استفاده کنید. اگر طول عمر برای شما مهم نیست، قاب را از تخته های چوبی سخت بسازید. درختان صنوبر، بلوط سفید، ارس و یا تخته های بازیافتی برای اینکار مناسب هستند.
توجه کنید استفاده از اتصالات صنعتی همچون آهن آلات ممکن است به خاک آسیب برسانند.
موادی همچون آجر و سنگ نیز برای ایجاد قاب برای بستر کاشت مناسب هستند. شما همچنین می توانید بستر کشت خود را بدون قاب ایجاد کنید؛ فقط کافی است خاک آلی غنی را با ارتفاع 30 تا 50 سانتیمتر به صورت موازی بین دو شیار قرار دهید.
جعبه های کاشت با لبه و زیره برای گل ها و گیاهان زینتی با ریشه های کم عمق، بهترین عملکرد را دارند. برای درختان و گیاهان با ریشه های عمیق تر از جعبه های کاشت بدون زیر استفاده می شود.
بسترهای کاشت جعبه ای اکثرا در فضای روف گاردن و تراس گاردن استفاده می شوند.
در صورت پرورش سبزیجات ریشه ای مانند کدو، سیب زمینی و هندوانه که ریشه های بلندی دارند، خاک مورد نیاز برای بستر کاشت باید حداقل 30 تا 45 سانتیمتر باشد. از طرفی دیگر برای سبزیجاتی مانند کلم، سیر، پیاز، کاهو، اسفناج و … که ریشه بلندی ندارند، ارتفاع کمتری در نظر گرفته می شود. بنابراین میزان خاک با توجه به نوع گیاه و ریشه آن سنجیده می شود.
ارتفاع خاک را تا هر میزان می توان افزایش داد اما هنگام باغبانی باید زانو بزنید و خم شوید و همچنین اگر خاک لایه های زیرین آلوده شوند، همه گیاهان در معرض نابودی قرار می گیرند.
وجود قاب برای بستر کشت باعث می شود برای باغبانی و برداشت محصول خود بتوانید روی لبه ها بنشینید و ارتفاع خاک می تواند بیشتر باشد. همچنین در مکان هایی همچون روف گاردن و تراس محل مناسبی برای رفع خستگی و کسب آرامش ایجاد می کنند.
لازم است مواد آلی همچون انواع کود ها و کمپوست ها برای عملکرد بهتر، به خاک اضافه شود. همچنین انجام آزمایش خاک برای تعیین اسیدیته، کم و زیاد بودن مواد مغذی، انواع آلودگی ها مانند وجود سرب و سایر فلزات سنگین و نوع بافت خاک مرحله ای است که نباید از قلم افتاده شود.
همانطور که در متن بالا مطالعه کردید قبل از کاشت گیاه باید بستر مناسبی برای آن در نظر گرفته شود و رعایت یکسری نکات لازم و ضروری است.
طراحی و اجرا فضا سبز خود را به متخصصان گروه سروینه بسپارید و فضایی دنج را در محیط باغ، ویلا، تراس و روف گاردن خود ایجاد کنید.
گروه اجرایی و طراح سروینه، با بهره گیری از متخصصان مجرب آماده اجرای انواع محوطه سازی، فضای سبز، دیوار سبز، بام سبز و تراس گاردن و همچنین پیاده سازی آبیاری هوشمند می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 88064563 تماس حاصل فرمایید. برای آشنایی بیشتر با ما از صفحه اینستاگرام طراحی فضای سبز سروینه بازدید فرمایید.
گروه سروینه با گردهمایی طراحان و مجریان مجرب و متخصص از بهترین مراکز آموزش عالی کشور در زمینه لنداسکیپ شروع به فعالیت نموده و با استفاده از ایده ها و نرم افزار های به روز و به پشتوانه تجربیات موفق خود در زمینه های طراحی و اجرا منظر، در راستای ایجاد و توسعه محیط های سبز و دلنشین بر مبنای اصول فنی تلاش می نماید.
تهران یوسف آباد خیابان جمال الدین اسد آبادی نبش ۵۱ ام پلاک ۴۵۳ واحد ۳
info@sarvine-landscape.com