افزایش جمعیت و رشد مناطق شهری، هرچند زندگی ها را راحت تر کرده است، اما سبب کاهش کیفیت زندگی شده است. به عنوان یکی از راه های رفع مشکلات جامعه مدرن، مفهوم ساختمان سازی سبز ایجاد شد که از جهات مختلف با روند ساخت و سازهای دیگر متفاوت است. یکی از بخش های ساختمان سبز، بام سبز است که توسط معماری مدرن، طراحی و ساخته شده است.
بام های سبز، فناوری جدید ساختمان های سبز هستند، که توسط ژئوبام، نمایان می شود. ژئوبام، لایه های مختلفی از جمله: ژئوتکستایل، ژئو بام، بستر کاشت و لایه پوشش گیاهی می باشد. انواع پوشش گیاهی، بستر و سایر لایه ها، بسته به نوع سقف سبز ممکن است متفاوت باشد.
در شکل بالا لایه های مختلف سقف سبز، نمایش داده شده است. البته در مقاله لایه بندی بام سبز توضیحات تکمیلی در مورد لایه های مختلف روف گاردن داده شده است.
پوشش گیاهی روی روف گاردن، سطح را خنک می کند و از طریق تبخیر و تعرق، گرمای هوا را کاهش می دهد. این دو مکانیسم، دمای سطح سقف و هوای اطراف را کاهش می دهند. سطح زیر پوشش با سقف سبز، می تواند خنک تر از هوای اطراف باشد، در حالیکه سقف معمولی می تواند دمای هوا را بیش از 50 درجه ی سانتیگراد، افزایش دهد.
بام های سبز را می توان در انواع مختلف ساختمان ها از جمله: ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی و… استفاده کرد.
در سقف این ملک خصوصی، پس از نصب لایه ی ضد آب، لایه های لازم برای سقف سبز، ساخته شده است. اجرای این طرح توسط جمعی از مهندسان معماری منظر و کادر فنی آموزش دیده و مطابق با استانداردهای جهانی و ساخته شده با مواد معتبر انجام شده است. پس از در نظر گرفتن ضد آب بودن آن، لایه ای روی کل سطح سقف سبز برنامه ریزی شده، قرار گرفته شده است.
مطابق شکل، لایه ضد آب از قبل، نصب شده است.
قرار دادن لایه محافظ 300 گرمی بر روی لایه ضد آب
پس از نصب لایه محافظ اجرای لایه زهکشی آغاز می شود که برای تخلیه آب اضافی به این لایه مقداری از آب خروجی را ذخیره و مازاد آن را از طریق سیستم فاضلاب دفع می کند.
نصب لایه زهکشی پس از اجرای لایه محافظ
لایه ضد ریشه بر روی لایه زهکشی و زیر بستر کشت، قرار داده می شود. بنابراین این امکان را ایجاد می کند که آب از لایه بستر به لایه های دیگر در زیر عبور کند و همچنین از نفوذ ریشه ها جلوگیری کرده و به عنوان مانع عمل می کند. پس از آن، لایه فیلتر نصب می شود.
پس از نصب لایه فیلتر، لایه ای از بستر مواد مغذی بعنوان بستر کشت قرار می گیرد که دارای دو کارکرد نگهداری لایه پوشش گیاهی و رساندن مواد مغذی به گیاه است.
پرکردن با بستر مواد مغذی
لایه نهایی پوشش گیاهی شامل گیاهان پوششی، درختچه و درختان زینتی می باشد.
لایه نهایی پوشش گیاهی چمن
به منظور کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با ایده های خاص برای طراحی روف گاردن و یا طراحی روف گاردن ساده و کم هزینه به مقالات مربوطه در سایت مراجعه کنید. یکی از این ایده ها کاشت میوه و سبزی در بام سبز می باشد که در مقاله جداگانه ای به آن پرداخته ایم. ضمن این که اصول آبیاری روف گاردن را در مقاله ای جداگانه برای شما شرح دادیم.
گروه اجرایی و طراح سروینه، با بهره گیری از متخصصان مجرب آماده اجرای انواع محوطه سازی، فضای سبز، دیوار سبز، بام سبز و تراس گاردن و همچنین پیاده سازی آبیاری هوشمند می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 88064563 تماس حاصل فرمایید. برای آشنایی بیشتر با ما از صفحه اینستاگرام طراحی فضای سبز سروینه بازدید فرمایید.
گروه سروینه با گردهمایی طراحان و مجریان مجرب و متخصص از بهترین مراکز آموزش عالی کشور در زمینه لنداسکیپ شروع به فعالیت نموده و با استفاده از ایده ها و نرم افزار های به روز و به پشتوانه تجربیات موفق خود در زمینه های طراحی و اجرا منظر، در راستای ایجاد و توسعه محیط های سبز و دلنشین بر مبنای اصول فنی تلاش می نماید.
تهران یوسف آباد خیابان جمال الدین اسد آبادی نبش ۵۱ ام پلاک ۴۵۳ واحد ۳
info@sarvine-landscape.com